sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kalenterin uudet vaatteet

Uuden vuoden alettua tuli tietenkin ajankohtaiseksi uuden kalenterin hankkiminen. Kirjakaupan kalenterihyllyllä havaitsin kuitenkin niiden olevan melko tylsiä. Päätin siis tuunata oman ihka uuden kalenterini persoonallisemmaksi. Ja mikä söpöläinen siitä kuoriutuikaan!

Lähtötilanne oli siis tämä:Sinänsä ihan kiva mutta ehkä vähän persoonaton?

Tuunausprojektin jälkeen kalenteri näytti tältä:


Molemmat kankaat olen hankkinut muutama vuosi sitten Ikeasta. Virkattu nauha on Eurokankaasta ja napit sekä kirjanmerkkinauha mistä lie. 

Aloitin tuunauksen kiinnittämällä kalenterin etu- ja takakannen päälle kaksipuolisen kontaktimuovin. Sen jälkeen taitoin pohjakankaan reunat sisäpuolelle ja liimasin ne kiinni kangasliimalla. Sisäpuolen saa siistimmäksi, kun liimaa kalenterin ensimmäisen ja viimeisen sivun kiinni kansiin, jolloin nurjalle puolelle käännetyt kankaan reunat peittyvät.

Keskellä olevan koristenauhan tein ja liimasin kiinni erikseen. Se kiertää koko kalenterin ja sisältää myös tarrakiinnityksen, jonka avulla kalenteri pysyy kiinni silloin kun sitä ei tarvita. Koristenauha muodostuu valkoisesta puuvillakankaasta, jonka kumpaankin reunaan on ommeltu virkattu nauha. Sen kruunaa vielä kolme eriparinappia. 

Kirjanmerkkinauhan kiinnitin ujuttamalla sen liiman kera kalenterin yläosasta selkäpuolelle jäävään rakoon. Tajusin vasta projektin valmistuttua kuinka hyvin se sopiikaan nappien väriin! Täydellinen yhdistelmä!

Tässä vielä muutama lähikuva koristenauhasta.

Kyllä tämän kalenterin kanssa kelpaa aloittaa uusi vuosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti