sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Neulottu panta

Eräänä talvipäivänä päätin, että tarvitsen neulotun pannan erilaisten kampausten kanssa käytettäväksi. Kuinka turhauttavaa onkaan, kun laitat ensin hiukset kovalla vaivalla ja sitten ennen ulos lähtemistä yrität äheltää päähän tiukkaa pantaa, ettei pää vallan paleltuisi? Ja tämän tuloksena hyvin todennäköisesti myös tuhoat koko kampauksen. Loin tähän ongelmaan ratkaisun: neppareilla pään takaa kiinnitettävä panta! 

Ensin neuloin helmineuleella pitkän kaistaleen pannaksi ja sitten toisen pienemmän kappaleen, jolla rypytetään pannan etuosa. Sitten vain kolme paria neppareita kiinni pannan takaosaan, jotta sen saa kiinnitettyä. Lankana on käytetty Novitan Isoveli-lankaa. Pannan leveys on 17 silmukkaan ja kapeamman kappaleen leveys kuusi silmukkaa.

Jos olisin jaksanut lähteä kaupungille tämän takia, olisin hankkinut suurempia neppareita, jotka olisi helpompi kiinnittää pään takana. Koska en jaksanut, hyödynsin kaapista löytyneitä pienempiä neppareita.
Ja tässä vielä uusi panta in action!5 kommenttia:

 1. Ihana panta sai miutkin kokeilemaan samanlaista! Linkkasin blogisi omaani, jotta lukijat tietävät mistä ohjeen löysin :) kamomillakukkuloilla.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla :) Tämä on kyllä helppo ja nopea malli tehdä!

   Poista
 2. Ihana panta, täällä neulon juuri samanlaista. :) Ompelitko tuon pienemmän kappaleen päistään kiinni renkaaksi ja pujotit pantaan vai neuloitko vain sen verran, että pystyi kiinnittämään siististi pannan toiselle puolelle? Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut että vastailen näin viiveellä! Pantasi on varmasti jo valmis ;) Vastauksena kysymykseesi kuitenkin, että neuloin pienemmän kappaleen ns. tasona, mallasin sen sopivaan kohtaan pantaa (keskelle) ja ompelin päät yhteen nurjalla puolella. Eli siitä muodostui rinkula leveämmän kappaleen ympärille. Onnistuu toki varmasti niinkin, että ompelee rinkulaksi ihan erillään ja pujottaa sitten paikalleen!

   Toivottavasti pannastasi tuli kiva!

   Poista
  2. Joo panta on valmis ja samanlaisen tein jo tytöllekin. :) Ompelin rinkulan erikseen ja pujotin sitten pantaan ja vasta sen jälkeen ompelin pannan kiinni. Oikein kivat tulivat! :)

   Poista