lauantai 29. huhtikuuta 2017

Ikea ompelukone

Ostin Ikean ompelukoneen kaksi-kolme vuotta sitten. Päädyin siihen muistaakseni ensisijaisesi hinnan vuoksi vaikka jälkeenpäin olenkin huomannut, että saahan noita Singereitäkin melko edullisesti, jos sattuvat olemaan tarjouksessa. Hintaa tällä koneella taisi olla ostohetkellä alle 80 euroa. Nyt yritin vastaavaa ompelukonetta googlailla, mutta sitä ei ole ainakaan nettisivujen perusteella enää Ikean valikoimissa. Harmi sinänsä, koska olen todennut tämän aivan kelvolliseksi koneeksi. 


Tällainen halvempi ompelukone sopii tarpeisiini, koska ompeluni on melko satunnaista. Välillä minulla oli koneen kanssa vähän ongelmaa, kun se tuntui katkovan ja sotkevan lankaa. Vaihdoin kuitenkin langan parempilaatuiseen, jonka jälkeen ongelmat loppuivat. Kannattaa pitää silmät auki, koska näitä saattaa tulla myyntiin käytettyinäkin varsin edullisesti!


Tästä ompelukoneesta löytyy kaikki tarpeellinen, mutta ei hirveästi mitään ylimääräistä. Pistoja on tarjolla 13 erilaista. Kone taitaa olla kauttaaltaan muovia ja ulkonäöstä tulee kieltämättä vähän lelumainen vaikutelma.


Lähipäivinä kaivelenkin ompelukoneen taas naftaliinista ja pistän sen hommiin. Tarkempaa päivitystä lopputulosesta siis luvassa myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. Minulla myöskin Ikea-ompelukone. Et mahtaisi tietää, miksi kiinnitys rengas, joka pitää Suikkilan paikallaan irtoaa vähän kun ompelun aloittaa jolloin alapuolankotelo tulee liian eteen ja neula jää välittömästi alas??? Osaisiko auttaa?? Kiitoksia jo etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, tämä kommentti on jäänyt huomaamatta kesällä! En ole kyllä törmännyt oman koneeni kanssa kuvailemaasi ongelmaan, joten en osaa valitettavasti auttaa...

      Poista