sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kirjoneulesukat

En ole perinteisesti ollut mikään suuri kirjoneulesukkien tai sekaväristen lankojen fani, mutta Novita-lehdestä bongasin niin kivan mallin, että niitä molempia oli pakko kokeilla. Ja hienothan niistä tuli! 

Ohjeesta (luettavissa täältä) poiketen tein sukkien teräosista raitaiset. En sen vuoksi, että se olisi näyttänyt kivemmalta silmään, vaan sen takia, että sillä tavoin riitti yksi kerä tuota sekaväristä lilaa lankaa. Moniväriset langat ovat niin arvokkaita, ettei millään malttaisi ostaa kahta kerää vain sen takia, että käyttää toisesta parikymmentä grammaa. Lankana käytin siis Novita Nallen Taika -lankaa värissä pinkki (yksi kerä riitti juuri ja juuri) sekä normaalia Nallea värissä meleerattu beige (kerästä jäi vielä paljon ylikin).Jälkimmäisessä kuvassa näky ongelma, jonka kohtasin tämän sukkamallin kanssa. 
Kirjoneulemalli nimittäin rikkoutuu sukan takaosassa kavennusten vuoksi. Kuviota on takaosassa todella hankala kutoa, kun ei oikein pysty huomioimaan tulevia kavennuksia. Yritin korjailla tätä vähän kirjomalla silmukoita jälkikäteen, mutta se ei taida olla vahvinta osaamistani... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti