maanantai 6. helmikuuta 2017

Huovutetut miesten tossut

Viimeistä joululahjaa viedään! Isän lahjan keksiminen on perinteisesti ollut se kaikkein vaiken tehtävä joulun alla. Tämän vuoden haasteellisen aikataulun vuoksi lahjan piti olla myös nopea toteuttaa. Ei muuta kuin Google laulamaan ja lahjaa miettimään! 

Päädyin yhdistelemään eri ohjeita ja sainkin aikaiseksi varsin mallikkaat tossut. Pienen pohdinnan jälkeen käärin tossut pakettiin huovuttamattomina, koska paras lopputulos saavutetaan, kun tossut kuivavat käyttäjän jalan muotoon. Isän ilme oli kyllä näkemisen arvoinen, kun paketista paljastuivat noin 10 kokoa liian suuret tossut! 

Eipä siinä sitten muu auttanut, kun laittaa tossut joulupäivänä pyykinpesukoneeseen huopumaan! Oli siinä nauramista, kun konetta tyhjätessä käteen jäi kaksi noin viisivuotiaalle lapselle sopivaa kyhäelmää. Tunnin vetämisen, venyttämisen, kuivaamisen ja harjaamisen jälkeen tossut olivat saavuttaneet lopullisen muotonsa. Saajakin oli tämän operaation jälkeen lahjaansa tyytyväinen ja kehui tossuja kovin lämpimiksi ja jalkaan hyvin sopiviksi. Loppu hyvin kaikki hyvin siis!

Langaksi valitsin tällä kertaa Novitan Suomivilla-langan ja väriksi ruskeanharmaan. Lanka on 100 % suomalaista villaa, joten se huopui koneessa hyvin. Se on tosin niin ohutta, että kudoin tossut kaksinkertaisesta langasta. Huovutus tapahtui 40 asteen pesuohjelmalla. Ennen huovutusta tossun sisään pitää muistaa ommella muovipussi, jottei tossu huovu kauttaaltaan kiinni! Senkin tämän projektin yhteydessä opin, että muovipussia ei kannata ommella kiinni kovin lyhyillä pistoilla, sillä puuvillalangan kaiveleminen pois huopuneen tossun uumenista on yllättävän työlästä! Vinkkinä myös, että huovutettujen tossujen pinta kannattaa lopuksi harjata kynsi-/juuriharjalla niin pinnasta tulee vielä vähän pörröisempi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti