torstai 27. lokakuuta 2016

Vaippakakku

Alkusyksystä vietimme rakkaan ystäväni ison mahan kunniaksi oikein kunnon baby showerit. Tehtäväkseni muodostui elämäni ensimmäisen vaippakakun rakentaminen. Ja aikamoinen insinöörityön taidonnäytehän siitä tuli! Täytyy sanoa, että meni vähän sormi suuhun, kun palloilin ensimmäistä kertaa elämässäni Citymarketin vaippahyllyn edessä. Onneksi oli sentään sisko tukena ja turvana! Ilman siskon tukea olisin varmaan poistunut kaupasta niin isojen vaippojen kanssa, että kyseinen vauva olisi sovitellut niitä päälleen rippipäivänään!

Vaippakakun tekniseen toteutukseen otin mallia täältä. Koristelumallia otin sen sijaan täältä ja täältä.

Vaippatornin sisällä on siis tuorekelmurullan hylsy, jonka liimasin kiinni kakun alimman kerroksen kokoiseen pahviympyrään. Sitten vain rullailin vaipat tiukoiksi rulliksi ja kiinnitin ne kuminauhojen avustuksella halutuun muotoon. Tähän yksilöön meni hieman alle paketillinen pikkuvauvojen vaippoja. 

Koristeeksi lisäsin tuttipullon ja vähän suklaata äidille. Näiden lisäksi kiinnitin kakkuun vauvalle kutomani tähtipipon ja -tumput.
Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että kakkutehdas sijaitsi Tampereella, mutta vauvajuhlat junamatkan päässä Helsingissä. Ratkaisu löytyi kaapin perältä, nimittäin vanhasta irtopohjavuoasta. Se sopi tarkoituksen täydellisesti niin kokonsa kuin ominaisuuksiensa vuoksi. Tosin väri oli vähän ristiriidassa vauvan sukupuolen kanssa, mutta ei kerrota sitä hänelle! Kyseisen vuoan avustuksella kakku kulkeutui mukavasti Helsinkiin saakka eikä tullut junassakaan kanssamatkustajilta pahaa silmää.1 kommentti: