sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Kangaskassi

En ole aikuisiällä juurikaan tutustunut kangasvärien ihmeelliseen maailmaan. Yksi päivä päähäni kuitenkin pälkähti kangaskassiprojekti, johon kangasvärit kuuluivat erottamattomana osana. Muistan että pienenä niillä on painettu kankaalle isoja ja hieman epämääräisen muotoisia kuvia. Olinkin positiivisesti yllättynyt siitä kuinka hyvin tämän päivän kangasvärit taipuivat tällaiseen tarkkaan maalailuun!


Maalina käytin Schjerningin Uniq Pearl -maalia värissä kulta. En löytänyt purkista tai Googlesta käyttöohjeita kyseiselle maalille, mutta se toimi hyvin, kun sekoitin sekaan hieman vettä. Sulan maalasin ohuella pensselillä vapaalla kädellä. Annoin maalauksen kuivua yön yli ja aamulla silitin kankaan leivinpaperin läpi kuumalla silitysraudalla (kolmen pisteen lämmöllä tai niin lämpimällä kuin kangas kestää). 

Aluksi ajatuksena oli tehdä kassi mustasta kankaasta, mutta sellaisen puutteessa käytin valkoista. Voi olla, että joskus vielä kokeilen tähän myös mustaa kangasta, koska kultainen maali varmasti toimii myös sen kanssa erinomaisesti!


Muutama sana vielä näiden käsityötuotosten kuvaamisesta. Se on älyttömän haastavaa! Kameran ruudulla kuvat saattava vielä näyttää kohtalaisilta, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun ne lataa tietokoneelle on peli menetetty! Kuvat ovat niin tummia ja sinisen sävyisiä, ettei niille mahda (ainakaan minun kuvankäsittelytaidoillani) enää yhtikäs mitään! No, näillä mennään nyt tällä erää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti